Aubergine- och tomatgratäng

INGREDIENSER (4 port)

E1 aubergine
E1 gul lök
E1 rödlök
E1 vitlöksklyftor
E1 msk av olja
E1 tsk av blomkålshuvud
E3 tomater
E1 dl av grädde
E1 dl av grönsaksbuljong
E1 tsk av vetemjöl
E100 gr av fetaost
E12 gröna oliver
  1. Hacka gul lök, rödlök, vitlöksklyftor.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Förväll aubergineskivorna ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
  4. Stek löken.
  5. Varva aubergine och lök i en gratängform.
  6. Strö timjan och salt mellan varven.
  7. Blanda grädde, grönsaksbuljong och vetemjöl och häll över.
  8. Bred ut tomatskivorna och grädda gratängen i 30 minuter.
  9. Ta ut och strö över oliver och smulad fetaost, ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter.
Denna webbplatsen använder cookies för att förbättra ditt besök. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. View more
Okey