Blomkålsbiffar med stekt lök

INGREDIENSER

E1 medelstort av blomkålshuvud
E2 kokta av potatis
E3 ägg
E3 potatismjöl
E3-4 lökar
Esalt
Epeppar
  1. Skala och skiva löken.
  2. Bryn den sakta i lika delar olja och smör.
  3. Låt under tiden blomkålen koka i lättsaltat vatten.
  4. Kör den och potatisarna i mixer eller passera för hand.
  5. Blanda moset med ägg, potatismjöl och smaka av med salt och peppar.
  6. Smeten är nu färdig att klickas direkt i stor stekpanna, väl värmd med lika delar olja och smör.
  7. Provstek en liten klick.
  8. Tag ev. i lite potatismjöl.
  9. Biffarna vänds med stekspade.
  10. Stekningen tar bara några minuter om pannan är lagom het.
  11. Serveras alldeles nystekta med frasig stekt lök på.
  12. Smeten kan också gräddas i 15-20 minuter i 225 grader varm ugn i en smord ugnssäker form.
  13. Strö i så fall över lite färskriven ost och klicka på lite smör.
  14. Servera med skivad skinka eller stekt lök.
  15. Bekvämt och mycket gott!
Denna webbplatsen använder cookies för att förbättra ditt besök. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. View more
Okey