Blomkålsbiffar med stekt lök
INGREDIENSER
E1 medelstort av blomkålshuvud
E2 kokta av potatis
E3 ägg
E3 potatismjöl
E3-4 lökar
Esalt
Epeppar
-
Skala och skiva löken.
-
Bryn den sakta i lika delar olja och smör.
-
Låt under tiden blomkålen koka i lättsaltat vatten.
-
Kör den och potatisarna i mixer eller passera för hand.
-
Blanda moset med ägg, potatismjöl och smaka av med salt och peppar.
-
Smeten är nu färdig att klickas direkt i stor stekpanna, väl värmd med lika delar olja och smör.
-
Provstek en liten klick.
-
Tag ev. i lite potatismjöl.
-
Biffarna vänds med stekspade.
-
Stekningen tar bara några minuter om pannan är lagom het.
-
Serveras alldeles nystekta med frasig stekt lök på.
-
Smeten kan också gräddas i 15-20 minuter i 225 grader varm ugn i en smord ugnssäker form.
-
Strö i så fall över lite färskriven ost och klicka på lite smör.
-
Servera med skivad skinka eller stekt lök.
-
Bekvämt och mycket gott!