Blomkålsstuvning med panerade morotsbiffar

INGREDIENSER (4 port)

E500-750 g av blomkålshuvud
E0,5 tsk av salt
E0,5 l av vatten
E3 msk av vetemjöl
E4 dl av mjölk
E1 msk av smör
Emuskotnöt
Epersilja
E3-4 morötter
Esalt
  1. Bryt blomkålen i buketter och skär stocken i små bitar.
  2. Mät upp vatten så att den nätt och jämnt täcker blomkålen.
  3. Lägg i salt och låt koka tills den nästan blir mjuk, ca 5-10 minuter.
  4. Häll av spadet och låt kålen rinna av.
  5. Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och fettet.
  6. Koka upp under omrörning och koka 3-4 minuter.
  7. Smaksätt med salt och peppar, ev också lite riven muskot.
  8. Lägg i den avrunna kålen och värm stuvningen.
  9. Klipp över lite persilja.
  10. Servera med morotsbiffar: Skala morötterna och skär dem på längden, 0,5-1 cm tjocka. De ska bli platta för att paneras. Förväll morötterna i saltat vatten ca 5 minuter. Låt rinna av. Doppa dem i mjöl, ägg och sist ströbröd. Stek dem i en upphettad stekpanna på båda sidorna.
  11. Mums filibabba!
Denna webbplatsen använder cookies för att förbättra ditt besök. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. View more
Okey