Öppettider
Ekobutiken
Utlämningsställen
Bilda ett utlämningsställe
Grönsaksprenumeration
Våra odlare
Biotrading
Bjärhus
Dagstorps fruktodling
Eosta
Råby Biogrönt
Tor Magnussons handelsträdgård
Søbogaard
Vidablick
Ängsögård
Recept
KRAV
För företag
Inspiration
Kalendarium
Om Mossagården
Framtidens hampacafé
Kultur, events & lärande
Hampalivsmedel
Framtidens lantbruk
Gårdsbutik och e-handel
Stiftelsen
Vår historia
Jobb/volontär
Logga in
Välj en sida
Purjopaj
Fisk, kyckling & kött
Biffar & pajer
Pasta
Soppor
Såser & tillbehör
Små & förrätter
Sallader
Grönsaker & rotfrukter
Grytor & gratänger
Efterrätt
Pajdeg:
E
3 dl av vetemjöl
E
100 g av smör
E
2 msk av vatten, kallt
Fyllning
E
1 purjolök, stor
E
1 ägg
E
100 g av bacon, tärnad
E
2 dl av mjölk
E
1 dl av ost, riven
Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen för hand eller i matberedare.
Tryck ut degen i en pajform, ca 30 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skölj och skär purjolöken i tunnar skivor.
Låt baconet få lite färg i en tjockbottnad kastrull, tillsätt purjon och sänk värmen.
Låt purjolöken bli glansig, rör under tiden.
Lägg purjo och bacon i pajskalet.
Rör samman ägg och mjölk, häll över detta fyllningen.
Strö över ost.
Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter tills fyllningen stannat och ytan fått fin färg.
Denna webbplatsen använder cookies för att förbättra ditt besök. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.
View more
Okey