Purjopaj

Pajdeg:

E3 dl av vetemjöl
E100 g av smör
E2 msk av vatten, kallt

Fyllning

E1 purjolök, stor
E1 ägg
E100 g av bacon, tärnad
E2 dl av mjölk
E1 dl av ost, riven
  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen för hand eller i matberedare.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 30 cm i diameter.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  4. Skölj och skär purjolöken i tunnar skivor.
  5. Låt baconet få lite färg i en tjockbottnad kastrull, tillsätt purjon och sänk värmen.
  6. Låt purjolöken bli glansig, rör under tiden.
  7. Lägg purjo och bacon i pajskalet.
  8. Rör samman ägg och mjölk, häll över detta fyllningen.
  9. Strö över ost.
  10. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter tills fyllningen stannat och ytan fått fin färg.
Denna webbplatsen använder cookies för att förbättra ditt besök. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. View more
Okey