Stekt getost med rödbetor i honung

INGREDIENSER

E400 g av getost
E1 ägg
E0,5 dl av vetemjöl
E0,75 dl av ströbröd
E600 g av rödbetor
E1-2 msk av honung
E2 msk av smör
Eruccola
  1. Skär osten i åtta lika stora skivor.
  2. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt.
  3. Häll vetemjöl och ströbröd i andra tallrikar.
  4. Vänd osten först i vetemjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
  5. Lägg bitarna på papper i kylen. Koka rödbetorna i vatten.
  6. Känn med en sticka, när de är mjuka som potatis är de klara.
  7. Skala rödbetorna.
  8. Skär dem i kuber eller klyftor och lägg i en kastrull med honungen.
  9. Värm men låt det inte koka.
  10. Ta ut osten och stek den gyllenbrun i smöret.
  11. Lägg upp portionstallrik och garnera med ruccola, krasse eller annat grönt.
  12. Serveras som förrätt eller smårätt.
Denna webbplatsen använder cookies för att förbättra ditt besök. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. View more
Okey