Öppettider
Ekobutiken
Utlämningsställen
Bilda ett utlämningsställe
Grönsaksprenumeration
Våra odlare
Biotrading
Bjärhus
Dagstorps fruktodling
Eosta
Råby Biogrönt
Tor Magnussons handelsträdgård
Søbogaard
Vidablick
Ängsögård
Recept
KRAV
För företag
Inspiration
Kalendarium
Om Mossagården
Framtidens hampacafé
Kultur, events & lärande
Hampalivsmedel
Framtidens lantbruk
Gårdsbutik och e-handel
Stiftelsen
Vår historia
Jobb/volontär
Logga in
Välj en sida
Stekt getost med rödbetor i honung
Fisk, kyckling & kött
Biffar & pajer
Pasta
Soppor
Såser & tillbehör
Små & förrätter
Sallader
Grönsaker & rotfrukter
Grytor & gratänger
Efterrätt
INGREDIENSER
E
400 g av getost
E
1 ägg
E
0,5 dl av vetemjöl
E
0,75 dl av ströbröd
E
600 g av rödbetor
E
1-2 msk av honung
E
2 msk av smör
E
ruccola
Skär osten i åtta lika stora skivor.
Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt.
Häll vetemjöl och ströbröd i andra tallrikar.
Vänd osten först i vetemjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
Lägg bitarna på papper i kylen. Koka rödbetorna i vatten.
Känn med en sticka, när de är mjuka som potatis är de klara.
Skala rödbetorna.
Skär dem i kuber eller klyftor och lägg i en kastrull med honungen.
Värm men låt det inte koka.
Ta ut osten och stek den gyllenbrun i smöret.
Lägg upp portionstallrik och garnera med ruccola, krasse eller annat grönt.
Serveras som förrätt eller smårätt.
Denna webbplatsen använder cookies för att förbättra ditt besök. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.
View more
Okey